Audio Digitaliseren

Voor het digitaliseren van platen gebruiken we uitstekende platenspelers. Dus niet de moderne, goedkope USB platenspelers, zoals de ION's of Crosley's. Deze zijn kwalitatief niet geweldig. We geven de voorkeur aan oude platenspelers die hun kwaliteit bewezen hebben; deze spelers zijn uiteraard helemaal nagekeken en opgeknapt. Bovendien platenspelers met extreem lage wow-, flutter- en rumblewaarden, en met kwartz-locked snelheidsregeling waardoor er een zeer hoge precisie en constante draaisnelheid wordt bereikt.

Bij het digitaliseren zetten wij de analoge audio om via een externe voorversterker, die ook werkt als externe geluidskaart. Bij het omzetten van analoog naar digitaal is deze stap van groot belang voor de kwaliteit. Die is op deze manier beter dan wat we kunnen bereiken via een geluidskaart van een doorsnee computer.

Soorten geluidsdragers

We kunnen Singles (33 en 45 toeren) en LP’s (33 en 45 toeren) omzetten. De externe geluidskaart gebruiken we ook voor het opnemen op de computer van Cassettebandjes, Minidiscs, Philips DCC cassettes en DAT cassettes.

Na-bewerking op de computer

We verbeteren de geluidskwaliteit na het opnemen op de computer, namelijk via een nabewerking met software waarbij we tikken en ruis uit de opnames halen. We kunnen geluid omzetten naar WAV of MP3 en op verzoek naar andere type bestanden. WAV bestanden zijn ongecomprimeerde bestanden terwijl MP3 bestanden veel minder ruimte innemen. MP3 bestanden maken we standaard met de hoogste bitrate van 320kbps. Dit garandeert de beste MP3 kwaliteit. Met WAV bestanden kunnen normale audio CD's worden gemaakt. De platen of cassettes kunnen per nummer worden opgenomen, of, als u dat wenst, maken we één bestand per plaat-kant of cassette-kant.

Levering

We kunnen alle typen bestanden leveren op CD, op een harddisk, USB-stick of DVD; het formaat waar u de voorkeur aangeeft.

Tarieven

Optie CD formaat (WAV), geschikt voor het afspelen op alle CD spelers.


Per plaat of muziekcassette €5,-, maximaal 80 minuten,
inclusief de CD en CD-box.

Dubbel LP's op 2 CD's, of cassettes met muziek langer dan 80 minuten:
€10,- ,inclusief de CD en CD-box.

De CD's zijn van het A-merk Philips. Indien gewenst kunnen wij er een label opdrukken, zie beneden, met een titel en/of foto. Het merk Taiyo Yuden levert CD's die gegarandeerd worden tot een levensduur van 100 jaar.
Prijs merk Taiyo Yuden: €2,- extra per CD..

Optie Harde Schijf, USB Stick, DVD of in de "Cloud".

Als u zelf een USB stick of externe harde schijf mee levert, dan krijgt u de bestanden of op MP3 formaat of als WAV. WAV bestanden nemen de meeste ruimte in, namelijk 10 mb. per minuut, of 600 mb. per uur. Voor MP3 bestanden met 320 kbps is dat ongeveer 4x minder, dus 2,5 mb voor een minuut, en voor een uur is het 144 mb.
Op één CD past maximaal 80 minuten muziek in WAV formaat en ongeveer 5,5 uur MP3 formaat bij 320 kbps.
We kunnen u muziek ook sturen via Internet zodat u het kunt downloaden. Dit is wel in overleg en niet aan te raden bij zeer grote hoeveelheden, zeker niet als u de muziek in WAV formaat wilt hebben.
Tot 2 uur audio bereken wij slechts €5,00 exlusief geluidsdrager.

CD in WAV (maximaal 80 minuten), zoals boven €5,- inclusief CD.

CD met MP3, capaciteit tot 5,5 uur: €3,- extra boven tarief van €5,-
tot max. 2 uur muziek, €2,50 extra per uur of gedeelte.

CD met MP3 Taiyo Yuden kwaliteit met 100 jaar garantie: €5,- extra boven tarief van €5,- tot max. 2 uur muziek, €2,50 extra per uur of gedeelte.


DVD (dik 6,5 uur in WAV formaat, dik 27,5 uur in MP3 formaat): €5,- extra.
boven tarief van €5,- tot max. 2 uur muziek, €2,50 extra per uur of gedeelte.

DVD Taiyo Yuden kwaliteit met 100 jaar garantie: €7,- extra
boven tarief van €5,- tot max. 2 uur muziek, €2,50 extra per uur of gedeelte.

Voor alle gevallen geldt: per uur of gedeelte extra boven 2 uur,
rekenen wij €2,50 extra.

Prijzen USB sticks:
We leveren van USB sticks van 16, 32, of 64 Gb.
voor respectievelijk €10,- , €15,- of €30,- extra.
Voor nog meer opslagcapaciteit raden wij u aan om een harde schijf mee te leveren of bij ons extra aan te schaffen.
Prijzen voor harde schijven:
500 gb externe harde schijf met USB 3.0: €65,-
1 Tb externe harde schijf met USB 3,0: €75,-.

Bezoek ook onze facebook pagina!


Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur ons een email of vul ons online formulier in:

KLIK HIER VOOR HET ONLINE FORMULIER