Dia's Scannen en Digitaliseren

Hiervoor gebruiken we niet meer een oude scanner maar een apparaat dat geautomatiseerd is om dia's te kunnen afspelen en waarbij we een digitale camera van de modernste generatie automatisch opnamen laten maken. De spiegelreflxcamera, met hoge kwaliteit macrolens, en met een resolutie van 24 megapixels, geeft bovendien de mogelijkheid om zowel met JPG als met RAW bestanden te kunnen werken. Fotoprofessionals en hobbyisten die met Photoshop, Lightroom en andere vergelijkbare programma's werken, zullen weten waar we het over hebben en wat de voordelen van RAW bestanden zijn.

We kunnen zo snel werken dat het eindelijk mogelijk is om zeer voordelig al uw dia's te laten scannen. Onze prijzen zijn namelijk als volgt:

-Prijs per dia vanaf 100 dia's voor RAW bestanden: €0,10 per stuk.
Tot 100 dia's rekenen we €10,00.
Toelichting; RAW bestanden worden verder niet bewerkt of geoptimaliseerd; u kunt naar eigen inzicht de bestanden verwerken op de computer. Ideaal voor professionals, of hobbyisten die al veel aan nabewerking doen van bijvoorbeeld hun eigen digitale beelden.

-Prijs per dia vanaf 100 dia's voor JPG bestanden: €0,10 per stuk.
Tot 100 dia's rekenen we €10,00.
Toelichting: Hierbij doen we alleen een standaardbewerking waarbij er JPG bestanden worden gemaakt. U kunt de bestanden dan verder naar eigen inzicht optimaliseren met bijvoorbeeld lightroom of photoshop, indien nodig. Als u dia's aanlevert die van een constante kwaliteit zijn qua belichting en verder weinig of niet vervuild zijn, is dit een prima optie. U kunt eventueel de RAW bestanden meegeleverd krijgen voor dezelfde prijs. We doen het ook andersom, kiest u voor RAW, dan kunnen we de JPG bestanden erbij leveren.

-Prijs vanaf 100 dia's geoptimaliseerde JPG bestanden: €0,40 per stuk.
Tot 100 dia's rekenen we €40,00.
Toelichting: Uw beelden worden verwerkt, na optimalisering, tot JPG's. Deze optie is vooral geschikt voor mensen die zelf verder niet met software aan de slag willen. Het optimaliseren houdt ook in dat lichte vervuiling zoals wat plekjes of stofjes, of wat streepjes, worden gecorrigeerd. Een lichte verkleuring kan ook worden bijgesteld. U kunt de originele RAW bestanden ook meegeleverd krijgen, indien gewenst, voor dezelfe prijs. Dia's die in zeer slechte staat verkeren, zoals vervuiling, verkleuring en beschimmeling worden zo goed mogelijk behandeld, echter volledig opschonen wordt dan in overleg wel of niet gedaan. Het advies is natuurlijk om uw dia's zo schoon mogelijk aan te leveren.


Over de kwaliteit

De kwaliteit van deze manier van scannen is uitstekend te noemen. De dia's worden gescand door een foto te nemen met een digitale camera waarbij de 24 megapixels (4000x6000 pixels) een resolutie betekent die meer dan genoeg is om de kwaliteit van de scan te waarborgen en om alle details van de dia's mee te kunnen nemen. De camera is een spiegelreflex waarop een hoge kwaliteit macrolens zit. Vooral bij het werken met RAW files is er achteraf nog enorm veel bij te stellen. Bij dia's is dat zeer prettig, bijvoorbeeld omdat ze een zeer grote contrastomvang hebben.

In fototijdschrift Focus werd in de editie 12 van 2015 al aangegeven dat deze manier van scannnen niet slechter is dan met bijvoorbeeld een Nikon coolscan scanner, want de conclusie is "Een 'fotoscan' kan in alle opzichten wedijveren met een echte scan". Vele andere artikelen op Internet getuigen van hetzelfde. Zie Focus Speciale editie ANALOOG van december 2015. Ons voordeel hierbij is dat we van een geautomatiseerd proces gebruik maken.

Werken met RAW bestanden

Wij raden u aan om de dia's als RAW bestanden te laten scannen, u kunt dan altijd eventueel later nog zelf de beelden verder verwerken met meer flexibiliteit dan met JPG bestanden. Een ander voordeel is dat door de hoge resolutie van deze scanmethode en dan ook nog gecombineerd met RAW bestanden, er details kunnen worden vergroot uit uw dia's, u kunt zo bijvoorbeeld een betere uitsnede maken van opname's waar eigenlijk te veel opstaat, en dat met minder kwaliteitsverlies dan bij andere methoden. U kunt uw afbeeldingen met gemak aan uw persoonlijke smaak aanpassen.

JPG bestanden

Kiest u voor geoptimaliseerde JPG bestanden, dan zullen wij de beelden zodanig nabewerken, dat die er zo goed mogelijk uitzien. Voor algemeen gebruik is dit voldoende. Voordeel van JPG bestanden is dat ze veel minder ruimte innemen dan RAW bestanden. Bovendien zijn ze toegankelijker met alle beeldprogramma's op de computer en bijvoorbeeld ook toonbaar via de DVD speler op de televisie.

Tarieven voor het opslaan op DVD's:
Opslaan op DVD, voor JPG's tot ongeveer 400 foto's,
RAW tot ongeveer 160 foto's: Prijs is €5,-. inclusief DVD box.

Extra kopie per DVD: slechts €3,- per DVD inclusief dvd-box.

Over de kwaliteit van de DVD's

Er zijn veel goedkope merken in omloop die niet zo duurzaam zijn. Vandaar dat wij DVD's van het A-merk Philips gebruiken. Wilt u nog meer garantie voor de duurzaamheid van de DVD schijven, dan bieden wij de optie om uw beelden op schijven van het merk "Taiyo Yuden" te branden. Dit merk levert professionele DVD's die een gegarandeerde levensduur van 100 jaar hebben.
Uw beelden op Taiyo Yuden DVD's 100 jaar garantie: €8,-

Extra kopieen merk Taiyo Yuden: €5,- per stuk

Drukwerk op de DVD's en de DVD box

Indien gewenst kunnen wij een label maken en drukken op de DVD disc, met een titel en/of foto.
Drukken van tekst en/of foto op basis van
een door u aan te leveren ontwerp: €3,00

De tekst en/of foto voor de DVD box drukken
op basis van een door u digitaal aan te leveren ontwerp: €5,-

Scannen en printen van een door u aan
te leveren ontwerp voor de DVD box: €7,-

Andere opslag mogelijkheden

Voor grotere opslagruimte raden wij u aan om een USB stick of harde schijf mee te leveren of bij ons extra aan te schaffen. Als u zelf een opslagmedium aanlevert rekenen wij niks extra om het hierop te zetten. De andere voordelige optie is alles door ons in de cloud te laten zetten en daarna de foto's zelf te downloaden. Wij rekenen hier niets extra voor dus u betaald ook dan alleen de kosten voor het scannen per dia! Bij grote hoeveelheden, en vooral bij RAW files, raden wij u echter aan voor een USB stick of harde schijf te kiezen. Op een 16 gb USB stick passen dik 1500 dia's in JPG formaat. In RAW formaat passen er maar dik 600 op. Houdt u daar rekening mee.
Prijzen USB sticks:
We leveren van USB sticks van 16, 32, of 64 Gb.
voor respectievelijk €10,- , €15,- of €30,- extra.

Prijzen voor harde schijven:
500 gb externe harde schijf met USB 3.0: €65,-
1 Tb externe harde schijf met USB 3,0: €75,-.

Bezoek ook onze facebook pagina!


Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur ons een email of vul ons online formulier in:

KLIK HIER VOOR HET ONLINE FORMULIER