JP Digitalisering: Video digitaliseren

Wij digitaliseren de volgende formaten: VHS, Super VHS, VHS-C, Super VHS-C, Video 8, Super Video 8, Digital 8, Mini DV. Zowel in NTSC (Amerikaanse variant) als PAL (Europese en dus ook Nederlandse video norm). U kunt de video's terugkrijgen op DVD, harde schijf of USB stick. We nemen per DVD maximaal 120 minuten op, langer verlaagt de kwaliteit van de video te veel. Bij de DVD's maken we automatisch een menu aan met vaste intervals, of u moet ons duidelijke instructies geven hoe u de indeling wilt hebben. Het digitale formaat kunnen we aanpassen aan uw wensen.

Elk video formaat zetten wij om naar digitale bestanden. Hiervoor gebruiken we hoge kwaliteit capture-kaarten voor de beste conversie en apparatuur van Canopus om correcties op het originele videosignaal toe te passen. De bestanden slaan we op op een harde schijf die u zelf aanlevert, of op een USB stick. We doen dat in AVI formaat voor de beste kwaliteit. Hier kunt u zelf mee aan de slag als u de video's nog wilt bewerken op de computer. Of u kiest voor DVD, hierbij zetten we het originele AVI formaat om in het gecomprimeerde MPEG2 formaat.

Na-bewerking op de computer

We maken bestanden van 720x576pixels in 4:3 formaat, of afhankelijk van uw materiaal, in 16:9 formaat. Heeft u speciale wensen over formaten, apparatuur waar u de video op wilt kunnen zien, over het bewerken van uw video of over het maken van (onder)titels, laat het ons weten!

Tarieven voor DVD's: Heeft u meer dan 2 uur op de tape staan, dan maken we tot de volgende twee uur een extra DVD aan. De kosten hiervoor zijn €5,-. extra inclusief DVD. Voor een extra kopie van de DVD betaald u slechts €3,- per DVD inclusief dvd-box. De dvd's zijn van het A-merk Philips. Indien gewenst kunnen wij er een label opdrukken, zie beneden, met een titel en/of foto.
Tarieven voor het opslaan op DVD's:
Voor alle soorten videobanden: €10,- inclusief DVD tot 2 uur video.
Langer dan 2 uur; €5,- extra per DVD. Inclusief DVD box.

Extra kopie per DVD: slechts €3,- per DVD inclusief DVD-box.

Over de kwaliteit van de DVD's

Er zijn veel goedkope merken DVD's in omloop die niet zo duurzaam zijn. Vandaar dat wij DVD's van het A-merk Philips gebruiken. Wilt u nog meer garantie voor de duurzaamheid van de DVD schijven, dan bieden wij de optie om uw beelden op schijven van het merk "Taiyo Yuden" te branden. Dit merk levert professionele DVD's die een gegarandeerde levensduur van 100 jaar hebben.
Uw bandje op Taiyo Yuden DVD's 100 jaar garantie: €13,-
max. 2 uur, langere banden dan €8,- extra per DVD, incl. DVD-box.

Extra kopieën merk Taiyo Yuden: €5,- per stuk, incl. DVD-box.

Andere opslag mogelijkheden; USB of harde schijf.

Het is aan te raden om uw videomateriaal op DV-AVI formaat op te slaan als u zelf uw video nog wil gaan bewerken op de computer. Dit is ook het formaat dat we bij JP Digitalisering gebruiken voor de "videocapture". Als u zelf een USB stick of externe harde schijf mee levert, dan krijgt u de originele capture bestanden in dit DV-AVI formaat. Rekent u er wel op dat dit heel veel ruimte inneemt, namelijk 13 gigabyte per uur video, dus op een 16 gb USB stick past dik één uur video in DV-AVI formaat. Eventueel kunnen we het comprimeren naar MPEG2 formaat voor 8 uur video in DVD kwaliteit. Als u zelf een opslagmedium aanlevert rekenen wij niks extra om het hierop te zetten.
Prijzen USB sticks:
We leveren van USB sticks van 16, 32, of 64 Gb.
voor respectievelijk €10,- , €15,- of €30,- extra.
Voor nog meer opslag raden wij u aan om een harde schijf mee te leveren of bij ons extra aan te schaffen.
Prijzen voor harde schijven:
500 gb externe harde schijf met USB 3.0: €65,-
1 Tb externe harde schijf met USB 3,0: €75,-.

Omzetten van systeem

NTSC Videobanden uit Noord en Zuid Amerika zetten wij niet om naar de Europese norm PAL indien we de video op DVD overzetten. Moderne apparatuur geeft namelijk zonder problemen NTSC weer op PAL televisies. Dit is beter dan omzetten, daar er dan geen kwaliteitsverlies is. Alleen de oudste DVD spelers zullen moeite hebben met NTSC video op een PAL televisie. Mocht u toch liever NTSC omzetten naar PAL (of andersom), dan kunnen wij dat ook doen uiteraard, met minimaal kwaliteitsverlies. Een reden kan zijn dat u zelf nog de gedigitaliseerde video wil bewerken samen met materiaal van de andere norm. Dan is het mixen van normen niet aan te bevelen.
Prijs omzetten PAL naar NTSC
of andersom: €5,- per uur video.

Drukwerk op de DVD's en de DVD box

Indien gewenst kunnen wij een label maken en drukken op de DVD disc, met een titel en/of foto.
Drukken van tekst en/of foto op basis van
een door u aan te leveren ontwerp: €3,00

De tekst en/of foto voor de DVD box drukken
op basis van een door u digitaal aan te leveren ontwerp: €5,-

Scannen en printen van een door u aan
te leveren ontwerp voor de DVD box: €7,-

Bezoek ook onze facebook pagina!


Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur ons een email of vul ons online formulier in:

  • KLIK HIER VOOR HET ONLINE FORMULIER